Gå til sidens hovedinnhold

Tilfeldig møte avslørte babybytte

For 30 år siden ble to babyer forbyttet. Et tilfeldig møte på et supermarked løste floken.

Det malaysisk-kinesiske paret hadde alltid mistenkt at de hadde fått med seg feil barn hjem fra sykehuset. Etter 30 år førte et tilfeldig møte på supermarkedet til at de fikk tilbake sin biologiske sønn, skriver BBC.

Gjenkjent på supermarked
Teo Ma Leong hadde alltid syntes det var underlig at hans yngste sønn var så mye mørkere enn resten av familien. Dette hadde også ført til en god del tisking og hvisking blant naboene om at kona skulle ha hatt et forhold.

Nylig ble mysteriet løst. For åtte år siden møtte en av døtrene til Teo en ung mann på supermarkedet som hun syntes lignet mistenkelig på faren hennes. Overbevist om at dette måtte være den biologiske sønnen hans tok hun med seg resten av familien for å ta en titt.

DNA-tester bekrefter
Etter å ha stirret på hverandre en stund klarte de ta mot til seg og snakke med hverandre.

Det viste seg at gutten, den nå 30 år gamle So Zulhaidi Omar, hadde forlatt foreldrene i en alder av 13 fordi han ikke følte at han hørte hjemme hos dem.

Nå har DNA-tester bekreftet av So Zulhaidi Omar er den biologiske sønnen til Teo Ma Leong.

Vil skifte navn og religion
Den bortkomne og gjenfunne sønnen ønsker nå å bytte til et kinesisk navn og også å skifte religion, fra den muslimske han har vokst opp med. Det er også årsaken til at familien har gått offentlig ut med historien.

Akkurat dette kan medføre et problem, da malaysiske styremakter frem til nylig har hatt et svært strengt lovverk når det gjelder å bytte religion.

Det malaysisk-kinesiske paret vurderer også å anlegge sak mot sykehuset som forvekslet babyene.

Hva som skjer med barnet familien har oppdratt, er ukjent.

Reklame

Husker du disse to idiotene?