RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilståelse etter terrorangrepet i Frankrike

SKAL HA TILSTÅTT: Mannen som halshugget sjefen sin under angrepet på fabrikken i byen Saint-Quentin-Fallavier har tilstått drapet.
SKAL HA TILSTÅTT: Mannen som halshugget sjefen sin under angrepet på fabrikken i byen Saint-Quentin-Fallavier har tilstått drapet. Foto: Emmanuel Foudrot (Reuters)
Sist oppdatert:
35-åringen skal gjennom nye avhør i Paris søndag.

OSLO/PARIS (NTB og Nettavisen): Motivene er ennå uklare, men mannen som halshogde sin sjef under et angrep på en gassfabrikk i Saint-Quentin-Fallavier i Frankrike, skal i avhør ha tilstått drapet og forsøket på å sprenge gassfabrikken i lufta. Det melder NTB via nyhetsbyrået AFP.

- Kranglet med sjefen før angrepet

Yassin Salhi (35) begynte å snakke lørdag kveld. Søndag ble han overflyttet fra Lyon til Paris, der avhørene fortsetter. Den franskspråklige nyhetskanalen iTele meldte søndag at Salhi snakket om at han hadde et anstrengt forhold til kona og sjefen og at han skal ha hatt et ønske om å begå selvmord. En ansatt på fabrikken skal ha fortalt at Salhi hadde en krangel med sjefen noen få dager før angrepet.

– Han har gitt detaljerte opplysninger om omstendighetene rundt ugjerningen, opplyser de ikke navngitte kildene til nyhetsbyrået AFP.

Forsøkte å kjøre bil inn i bygning

Angrepet fredag skjedde cirka 4 mil fra Lyon. Gjerningsmannen ble overmannet av brannfolk idet han forsøkte å kjøre en bil inn i en bygning med farlig gass og kjemikalier.

Like etter ble hodet til en mann funnet spiddet på et gjerde ved fabrikken. Mannen viste seg å være gjerningsmannens sjef. De to jobbet begge for et transportfirma.

BLOMSTER: Flagg og blomster på gjerdet utenfor fabrikken i Saint-Quentin-Fallavier søndag. Det var på dette gjerdet det avkappede hodet ble funnet etter fabrikkangrepet og drapet.

Økt beredskap

Angrepet fikk statsminister Manuel Valls til å avbryte et besøk i Sør-Amerika og reise hjem. President François Hollande økte beredskapen til høyeste nivå i regionen der angrepet skjedde.

– Det er vanskelig for et samfunn å leve med trusselen om angrep i årevis. Spørsmålet er ikke om det blir et nytt angrep, men når, uttalte Valls i helgen.

Frykter nye angrep

Mange franskmenn har erkjent at Frankrike vil bli angrepet igjen.

– Jeg er ikke særlig overrasket, jeg følte det på meg at noe ville skje igjen, sier 31 år gamle arkitekten Lauren Boulay til nyhetsbyrået TT. Men han tviler på at regjeringen har riktig strategi for å hindre nye terrorangrep.

– Vi har fått flere politi og militære i enkelte områder, men det virker bare som plaster på såret. Om vi ikke får til bedre integrering av utledninger, skaffer unge jobber og framtidsmuligheter, så vil terroren bare fortsette, tror hun.

LES OGSÅ: Frankrikes statsminister frykter flere angrep

LES OGSÅ: – Offer i Frankrike var mistenktes sjef

LES OGSÅ: Tror firebarnsfar handlet alene da han angrep gassfabrikk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere