RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilstanden kritisk for Maradona

Sist oppdatert:
Fotballegenden Diego Maradona kjemper for livet etter at han skal ha tatt en overdose kokain søndag kveld.

Han ligger nå på intensivavdelingen på et sykehus i Buenos Aires, der han er koblet til en respirator for å kunne puste. Det bekrefter sykehuset.

Utenfor sykehuset har flere fans samlet seg i felles bønn for legenden.

Hjerteattakk
Ifølge TV-stasjonen TN ble Maradona sent søndag kveld rammet av hjerteinfarkt etter at han hadde tatt en overdose kokain. Nære venner av Maradona skal ha fortalt dette til kanalen.

Han har også tidligere vært innlagt med hjerteproblemer som skyldes kokainmisbruk.

De internasjonale byråene Reuters og AFP nøyde seg med å fastslå at den argentinske legenden lenge har slitt med et narkotikaproblem. Ifølge Reuters ble han innlagt på grunn av hypertensjon eller det som vanligvis kalles høyt blodtrykk. Det er foreløpig den offisielle grunnen bak innleggelsen.

Farlig krise
Maradonas egen lege Alfredo Cahe sa at det vil ta en eller to dager før det blir klart hvor store sjanser Maradona har til å komme seg gjennom krisen. Cahe ville ikke kommentere spekulasjoner om at hjerteproblemene hang sammen med narkotikabruk.

- Tilstanden er nå stabil. Reaksjonene på medinsinene han har fått er positive, heter det i en pressemelding fra sykehuset.

Ber for Maradona
Familie, venner og beundrere samlet seg søndag kveld lokal tid ved Suizo-Argentina-klinikken i Buenos Aires, etter at nyheten om Maradonas hjerteproblemer hadde spredt seg.

– Diego, Argentina elsker deg, sto det på en plakat som en gråtende tilhenger bar på.

Maradona skal ha vært til stede på en fotballkamp på sin gamle klubb Boca Juniors stadion i den argentinske hovedstaden, før han brått brøt sammen. Han ble i hui og hast kjørt til Suizo-Argentina-klinikken med ambulanse, meldte Reuters.

"Guds hånd"
Maradona regnes av mange som tidenes beste fotballspiller. Høydepunktet i karrieren var trolig VM-seieren i 1986, dit Argentina kom etter at Maradona handset en ball i mål i kvartfinalen mot England – etter eget utsagn ikke med sin egen, men med "Guds hånd ".

Han har fanatiske tilhengere verden over, etter at fotballentusiaster så langt unna som i Vietnam og på Island har sluttet seg til det de kaller "Maradona-kirken". Hans omtumlede liv og karriere er også beskrevet i en egen musikal, skriver NTB.

I 1990 ble han suspendert etter at han hadde testet positivt for kokain i Italia. Siden januar 2000 har Maradona tilbrakt mye tid på Cuba, der han har gjort iherdige forsøk på å kvitte seg med narkotikamisbruket. Da han returnerte fra Cuba til Argentina i slutten av mars var mange bekymret for tilstanden hans. Spesielt ettersom han returnerte kraftig overvektig.

Han scoret 34 mål på 91 kamper for Argentina.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere