*Nettavisen* Nyheter.

Tilstår drapet på barna

Foto: Scanpix

Moren (40) brøt sammen i gråt under fengslingsmøtet.

11.08.07 00:04

Den 40 år gamle moren har innrømmet å ha dopet ned og forgiftet sine egne barn i Esbo i Finland mandag, skriver Hufvudstadsbladet.

Moren, som opprinnelig kommer fra Taiwan, satt med ansiktet i hendene på fengslingsmøtet i Esbo i går. Da tiltalen ble oversatt til kinesisk, begynte hun å gråte.

Knyttet til omsorgsstrid
Politiet vil foreløpig ikke si mer om motivet for at kvinnen drepte sine to tvillingdøtre på åtte år og sønnen på to, men drapene skal være nært knyttet til den opprørende skilsmissen med barnas far og spørsmålet om omsorgen for barna, ifølge avisa.

Domstolen hadde gitt faren omsorgen for tvillingjentene, mens moren hadde toåringen boende hos seg. Begge parter hadde anket beslutningen, og kvinnen fryktet derfor at hun skulle miste sønnen også. Faren, som er finsk, var redd for at 40-åringen skulle ta med seg barna hjem til familien sin i Taiwan.

Anmeldte kona for mishandling
Da foreldrene fortsatt bodde sammen, anmeldte faren kvinnen for mishandling tre ganger. Blant annet skal hun ha bitt ham og låst ham inn i kjelleren, ifølge Hufvudstadsbladet.

Mannen og barna søkte flere ganger tilflukt på krisesenter før skilsmissen, som skjedde for halvannet år siden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.