Gå til sidens hovedinnhold

Tiltale mot Total-topp

En dommer skal ha tatt ut tiltale mot toppsjefen i den franske oljegiganten Total SA.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Christophe de Margerie har sammen med fire andre Total-topper blitt avhørt av politiet de siste dagene i forbindelse med en mulig korrupsjonsskandale.

NA24 - din næringslivsavis

Nå skal en fransk dommer skal ha tatt ut tiltale mot selskapets toppsjef Christophe de Margerie, ifølge AP.

Tilbake i 1997
Det er toppsjefens rolle i et naturgassprosjekt i Iran som har blitt undersøkt, etter at det har kommet beskyldninger om at ulovlige betalinger ble utført for å vinne en gasskontrakt i 1997.

Ifølge AFP er det snakk om at Total har bestukket iranske myndighetspersoner med nesten 100 millioner sveitserfranc, eller litt over en halv milliard kroner. Pengene skal ha blitt betalt via to sveitsiske bankkontoer.

de Margerie var også i fjor under etterforskning etter påstander om at han betalte bestikkelser for å vinne kontrakter i Irak.

Ledet Midtøsten-avdelingen
Mellom 1995 og 1999 ledet Christophe de Margerie Totals Midtøsten-operasjoner. Etter det ble han leder for utvinning og produksjon før han tok på seg toppstillingsjobben.

- Total er sikre på det faktum at etterforskningen vil vise fraværet av alle ulovlige aktiviteter og håper at den vil bli gjennomført med klarhet, sier oljegiganten i en uttalelse, ifølge BBC.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar