RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for bruk av masseødeleggelesvåpen

Foto: Ap (Ap)
Sist oppdatert:
Pakistansk etterretning har pågrepet flere personer i forbindelse med det mislykkede terrorangrepet på Times Square.

Pakistansk etterretning har pågrepet to eller tre personer under en aksjon mot et hus i den pakistanske byen Karachi, opplyser pakistansk etterretning, melder CNN.

Den terrormistenkte Faisal Shahzad (30), som ble pågrepet på Kennedy-flyplassen i New York mandag kveld, var angivelig nylig på et fem måneder langt besøk i byen Karachi.

Forsøk på bruk av masseødeleggelesvåpen
Han har selv tilstått å ha stått bak det mislykkede bilbombeangrepet i New York lørdag kveld, men hevder han handlet alene. Han skal ha samarbeidet i avhør.

Ifølge er han nå tiltalt for terrorisme. Han er også tiltalt for «forsøk på bruk av et masseødeleggelsesvåpen, sier den amerikanske justisministeren Eric Holder.

- Vi tror at den mistenkte terorristen lagde en bombe, med den hensikt å drepe så mange uskyldige turister og teatergåere som mulig, sa Holder på en pressekonferanse.

- Har fått opplæring i Waziristan
Til tross for at han hevder å ha operert alene, skal Shahzad i avhør ha innrømmet å få opplæring til å lage bomber i den pakistanske regionen Waziristan.

Dermed styrkes mistanken om at dette var et mer planlagt terrorangrep, men FBI understreker at de ikke har fått bekreftet hans påstander.

Amerikanske medier har derimot påpekt en lang rekke tabber Shahzad skal ha gjort med bomben, som i praksis gjorde det umulig for den å fungere som planlagt.

Tatt i siste liten
Amerikansk politi klarte å pågripe den pakistanskamerikanske terrormistenkte like etter han bordet et fly på vei til Dubai ved Kennedy-flyplassen i New York sent mandag kveld lokal tid.

Flyet var allerede på vei ut mot rullebanen da tjenestemenn kalte det tilbake til gaten.

- De fikk tatt ham i siste liten, sier en politikilde til CNN.

Tre personer ble hentet ut av flyet, men det var kun Shahzad som ble arrestert.

Fant pistol
30-åringen blir formelt siktet under en rettshøring på Manhattan tirsdag. Det føderale politiet har brukt store deler av tirsdagen på å gjennomsøke bostedet til Shahzad, som ligger i Bridgeport, Connecticut.

Politiet har også gjort funn av en 9 millimeter pistol og ammunisjon i en bil som de mener Shahzad kjørte til flyplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere