*Nettavisen* Nyheter.

Tiltalt for drap etter ferjeforlis i Sør-Korea

Søk etter passasjerer ved den forliste fergen "Sewol" 16. april. Foto: Kim Hong-ji (Reuters)

Da ferja kastet loss 16. april var det med for mange passasjerer og for lite ballast, ifølge aktor.

15.05.14 08:08

OKPU (NTB-Reuters): Fire av besetningsmedlemmene på ferja som forliste i Sør-Korea i april, er blitt tiltalt for uaktsomt drap.

Det opplyste den sørkoreanske påtalemyndigheten torsdag. De andre elleve overlevende besetningsmedlemmene tiltales for tjenesteforsømmelse.

En video viser at flere i mannskapet, blant dem kapteinen, evakuerer skipet mens passasjerene blir bedt om å vente i lugarene sine.

– Drapstiltalen kommer av at de ikke utførte plikten sin til å hjelpe passasjerene. Dette førte til flere dødsfall, mener aktor Ahn Sang-don.

Over 280 mennesker omkom da ferja Sewol kantret utenfor kysten av Sør-Korea. De fleste passasjerene på ferja var elever som var på skoletur.

Ifølge aktor Ahn var ferja ustabil etter å ha blitt bygget ut for å kunne frakte flere passasjerer. Da ferja kastet loss 16. april var det med for mange passasjerer og for lite ballast, sier han.

Ifølge tiltalen hadde kapteinen overlatt kontrollen til tredjestyrmann da ferja kjørte inn i en sterk strøm. Strømmen fikk mannskapet til å svinge ferja 15 grader – en kraftigere sving enn anbefalt. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag