RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for drap etter ferjeforlis i Sør-Korea

Søk etter passasjerer ved den forliste fergen "Sewol" 16. april.
Søk etter passasjerer ved den forliste fergen "Sewol" 16. april. Foto: Kim Hong-ji (Reuters)
Sist oppdatert:
Da ferja kastet loss 16. april var det med for mange passasjerer og for lite ballast, ifølge aktor.

OKPU (NTB-Reuters): Fire av besetningsmedlemmene på ferja som forliste i Sør-Korea i april, er blitt tiltalt for uaktsomt drap.

Det opplyste den sørkoreanske påtalemyndigheten torsdag. De andre elleve overlevende besetningsmedlemmene tiltales for tjenesteforsømmelse.

En video viser at flere i mannskapet, blant dem kapteinen, evakuerer skipet mens passasjerene blir bedt om å vente i lugarene sine.

– Drapstiltalen kommer av at de ikke utførte plikten sin til å hjelpe passasjerene. Dette førte til flere dødsfall, mener aktor Ahn Sang-don.

Over 280 mennesker omkom da ferja Sewol kantret utenfor kysten av Sør-Korea. De fleste passasjerene på ferja var elever som var på skoletur.

Ifølge aktor Ahn var ferja ustabil etter å ha blitt bygget ut for å kunne frakte flere passasjerer. Da ferja kastet loss 16. april var det med for mange passasjerer og for lite ballast, sier han.

Ifølge tiltalen hadde kapteinen overlatt kontrollen til tredjestyrmann da ferja kjørte inn i en sterk strøm. Strømmen fikk mannskapet til å svinge ferja 15 grader – en kraftigere sving enn anbefalt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere