RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiltalt for draps-oppfordring

Sist oppdatert:
Den radikale islamisten Abu Hamza al-Masri står i Storbritannia tiltalt for oppfording til drap på ikke-muslimer.

Oppfordringene skal ifølge britiske påtalemyndigheter ha blitt funnet på lydbåndopptak av prekener hjemme hos den åndelige lederen.

- Påtalemyndighetens sak går kort oppsummert ut på at tiltalte, Sheik Abu Hamza, har oppfordret til vold og hat i disse prekenene, sa aktor David Perry i London's Central Criminal Court onsdag, melder Associated Press.

Lydbåndopptakene ble funnet da Al-Masri ble arrestert hjemme hos seg selv i 2004. Arrestasjonen skjedde fordi mannen var ettersøkt i USA.

Al-Masri er tiltalt for å en rekke ganger å oppfordret til drap på jøder og andre ikke-muslimer, for å bruke språk som kan fremme rasistisk hat og for å eie et terrorrelatert dokument, det såkalte «Leksikonet om den afghanske hellige krig.»

Al-Masri (47) har sagt seg uskyldig i alle tiltalepunktene.

I USA er Al-Masri siktet for å ha forsøkt å etablere en treningsleir for terrorister i Oregon, å ha planlagt gisseltakning i Jemen og for å ha lagt til rette for opplæring i voldelig hellig krig i Afghanistan.

Den egyptisk-fødte geistlige sier han mistet øyet og hendene sine i kamp mot sovjetiske styrker i Afghanistan på 80-tallet. Han var tidligere leder for Finsbury Park-moskeen i London. Moskeen har blitt knyttet til den mistenkte 11. september-planleggeren Zacarias Moussaoui og «skobomberen» Richard Reid.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere