Tiltalt for Obama-drapsplot

To menn er tiltalt for å ha fremsatt trusler mot Barack Obama.

De to høyreekstremistene Daniel Cowart (20) og Paul Schlesselman (18) ble pågrepet i forrige måned anklaget for å planlegge et attentat mot USAs kommende president Barack Obama. I tillegg hadde mennene planer om å drepe flere titall afroamerikanere.

Mennene er tiltalt for besittelse av en avsagd hagle, planer om å rane en våpenbutikk, samt fremsatt trusler mot en presidentkandidat, melder Sky News.

Ifølge amerikanske politimyndigheter hadde Cowart og Schlesselman planer om å drepe 88 afroamerikanere på en skole i USA. Deretter skulle de forsøke å drepe Obama, men regnet med at de ville bli drept i forsøket. Tallet 88 representerer «Heil Hitler» fordi H-en er den åttende bokstaven i alfabetet.

Plottet ble avslørt bare en uke før Obama ble valgt president.

Allerede tidlig i nominasjonsprosessen i våres ble det gjennomført en meningsmåling som viste at 59 prosent av amerikanerne frykter for livet til Obama.

Amerikanske myndigheter har vurdert at trusselen mot Obama er større enn andre presidentkandidater, og han fikk tildelt livvakter fra Secret Service tidligere enn noen annen i historien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.