*Nettavisen* Nyheter.

Time Magazine kårer Angela Merkel til Årets person

ÅRETS PERSON: Time Magazine gir prisen til Angela Merkel. Foto: (Skjermdump fra Time.com)

IS-lederen Abu Bakr al-Baghdadi måtte se seg slått i finalerunden.

09.12.15 17:18

NEW YORK (Nettavisen): «Den tyske forbundskanslerens lederskap har klart å holde Europas grenser åpne på tross av økonomisk ustabilitet og den pågående flyktningkrisen», skriver Time Magazine i sin begrunnelse for at Angela Merkel er kåret til Årets person.

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Kåringen til Time Magazine startet i 1927, da Charles Lindbergh fikk utmerkelsen, og har blitt delt ut hvert år siden, uten unntak.

Prisen er kontroversiell. I 1938 ble den tildelt Adolf Hitler. Josef Stalin har fått den to ganger, i 1939 og 1942.

Blant finalistene denne gang var Abu Bakr al-Baghdadi, lederen for Den islamske stat (IS), Donald Trump, Black Lives Matter-aktivistene, Irans president Hassan Rouhani, Uber-sjefen Travis Kalanick og Caitlyn Jenner.

Valget av Merkel i 2015 kommer som en hyllest til at hun har stått imot enorme protester og synkende oppslutning i meningsmålingene for å hjelpe flyktningene.

«Du kan være enig eller uenig med henne, men hun tar ikke den enkleste veien. Ledere testes kun når folket ikke ønsker å følge. Fordi hun har krevet mer av sitt land enn de fleste politikere ville ha våget, fordi hun har stått opp mot tyranniet og fordi hun har stått for moralsk lederskap i en verden hvor dette er mangelvare, er Angela Merkel Times Årets person», utdyper magasinet i en artikkel om hvorfor valget falt på Tysklands forbundskansler.

Donald Trump er åpenbart ikke enig med Merkel.

Les Times portrett av Merkel her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.