RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tinder-gründer kalte kollega hore

GODE KOLLEGAER: Justin Mateen, Jonathan Badeen, Sean Rad og Whitney Wolfe i Tinder fremstod som gode kollegaer på en fest i februar i år.
GODE KOLLEGAER: Justin Mateen, Jonathan Badeen, Sean Rad og Whitney Wolfe i Tinder fremstod som gode kollegaer på en fest i februar i år. Foto: Michael Buckner (Afp)
Tinder-gründer Justin Mateen er suspendert etter å ha blitt anmeldt av en kollega for seksuell trakasering.

Selskapet bak date-appen Tinder har suspendert Justin Mateen, en av appens gründere, etter at en tidligere kvinnelig kollega har anmeldt han for seksuell trakasering, i følge Mashable.com.

Whitney Wolfe, tidligere visepresident for markedsføring, hevder hun ble fryst ut av selskapet etter å ha blitt utsatt for uanstendige kommentarer i over et år. Kommentarene skal ha kommet både fra Justin Mateen og administrerende direktør Sean Rad. 

Mateen og Wolfe skal tidligere ha hatt en affære.

ANMELDT: Tinders visepresident Justin Mateen er anmeldt av en tidligere kollega for diskriminering og seksuell trakkasering.


Ble kalt hore

I anmeldelsen hevder Wolfe at Mateen kalte henne en hore foran Rad, som hun mener ignorerte klagene hennes. Mateen skal også ha fortalt Wolfe at å ha en kvinnelig medgründer får selskapet til å fremstå som en vits.

Både Mateen og Rad blir også anklaget for å ha tatt i bruk annen diskriminerende og rasistisk språkbruk som "liberale løgnaktige desperate hore" og "middelaldrende muslimske griser". 

Benekter anklagene

Selskapet som eier Tinder, IAC, sier i en uttalelse til USAToday at de fordømmer Mateen, men benekter anklagene mot Rad.

I uttalelsen skriver de at Mateen ble suspendert rett etter at selskapet ble gjort oppmerksom på anklagene, og at han vil fortsette å være det mens en intern etterforskning pågår.

Selskapet har gjennom etterforskningen funnet ut at Mateen har sendt Wolfe uanstendige meldinger, og fordømmer disse meldingene. Samtidig mener de at Wolfes anklager rettet mot Tinder og ledelsen er ubegrunnet.

LES OGSÅ: Hvorfor sender de bilder som dette til vilt fremmede?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere