RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tipsflom etter Lindh-drapet

Sist oppdatert:
Etter en rolig helg flommer tipsene etter Lindh-drapet inn mandag morgen. Politiet karakteriserer mange tips som interessante.

- Det var litt stillere enn vi trodde i natt. I morges (mandag, red.anm) strømmer tipsene på. Vi har måttet sette inn et titalls personer til å svare på telefonene, sier Stina Wessling, pressetalskvinne for politimesteren i Stockholm, til TV 2 Nettavisen.

Særlig fremhever Wessling en rekke navn som interessante for etterforskningsledelsen.

- Det innebærer en del arbeid, ja, men vi har ressursene vi trenger. Mange tips er heller ikke så ressurskrevende å følge opp, sier Wessling.

Tror han er i Stockholm
Politiet konsentrerer fortsatt all leting til Stockholm, og har ingen grunn til å tro mannen har reist av gårde. Men nabolandene Norge, Finland, Danmark og de baltiske landene er varslet.

- Siden forbrytelsen skjedde i Stockholm, tror vi rett og slett han er her. Men for ikke å utelukke noe, etterlyser vi mannen også i resten av Norden via Interpol, sier Wessling.

Pressetalskvinnen legger heller ikke skjul på at politiet holder tilbake en rekke opplysninger om den de tror kan være gjerningsmannen. På sine egne hjemmesider kan du følge politiets arbeid.

Sjekker ut kandidater
Den ettersøkte mannen er rundt 30 år, ca 180 cm høy, uten skjegg. Han skal ha dårlig hud. Informasjon som har lekket tyder på at mannen snakker svensk, og at han snakket med flere vitner i løpet av gjerningen. Dette vil ikke politiet kommentere.

- Vi har dannet oss et godt bilde av hva som skjedde og hva som ble sagt. Vi har også et klart bilde av denne personen. Vi holder tilbake mye av dette for publikum, men diskuterer hele tiden om vi skal gå ut med flere detaljer. Men vi trenger opplysninger i eventuelle avhør, forklarer Wessling.

Et titalls moduskandidater fra Stockholm er i ferd med å bli sjekket ut av drapet. I løpet av tirsdag eller onsdag regner man å ha klar en gjerningsmannsprofil fra en spesialgruppe i Rikspolitiet.

Kritikk
Flere svenske advokater kritiserer politiet for å gå ut med de usladdede bildene.

- Vi må komme i kontakt med mannen, for han har uansett vært til stede, sier Wessling.

- Kan dere allerede ha hatt mannen inne til avhør?

- Det har jeg svært vanskelig for å tenke meg, svarer Wessling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere