*Nettavisen* Nyheter.

Tipsstrøm om Rhys etter TV-sending

12 personer har tipset politiet om samme person, etter at bilder av Rhys' drapsmann ble offentliggjort onsdag.

27.09.07 14:12

Onsdag viste BBC overvåkningsbilder av den antatte drapsmannen, og en rekonstruksjon av hendelsesforløpet som endte i at 11-årige Rhys Jones ble drept i Liverpool.

Etter sending har politiet mottatt mer enn 40 tips. 12 forskjellige personer navngir samme person, som skal være den som skjøt Rhys for fem uker siden. En av innringerne kom også med tips til hvor drapsvåpenet - en pistol - kan være skjult, melder den britiske avisen Daily Mail.

- God respons
- Det er for tidlig å røpe hva som gikk frem i tipsene vi mottok, men det var veldig bra respons, sier en talsmann for Merseyside-politiet.

- Vi vil jobbe videre med tipsene i dag, for å forsøke å komme videre i etterforskningen.

Rhys Jones ble skutt på vei hjem fra jobb i Croxteth Park i Liverpool. Han skal ha vært et tilfeldig offer. Teorien er at Rhys havnet i skuddlinjen da drapsmannen forsøkte å skyte en gutt fra en rivaliserende tenåringsgjeng. Rhys ville ha fylt 12 år torsdag.

- Må ha mistanke
Under TV-sendingen, holdt Rhys' mor en appell. Hun ba drapsmannens mor om å føle på samvittigheten sin:

- Hun må vite det. Hun må ha en mistanke om at det er hennes sønn og da må hun melde ham til politiet, sa Melanie Jones.

- Også for guttens sikkerhet, burde hun melde ham. Vi får ikke ro og klarer ikke å komme oss videre før denne personen er tatt.

Nettavisen skrev søndag at mange innbyggere i Liverpool mener å vite hvem drapsmannen er . Navnet han har blitt sprayet på vegger. Men politiet har foreløpig ikke hatt nok bevis til å sikte noen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.