*Nettavisen* Nyheter.

Titusener hedret Anna

Foto: Dusan Vranic (AP/Scanpix)

STOCKHOLM (TV 2 Nettavisen):Titusener av sørgende mennesker samlet seg i Stockholm sentrum i ettermiddag. Med stillhet hedret de Anna Lindh.

12.09.03 19:17

Så mange mennesker var møtt fram at det var tilløp til kaos i sentrum av Sveriges hovedstad. Minnemarkeringen etter drapet på Anna Lindh skulle foregå på Sergels torg midt i Stockholm sentrum, men de voldsomme folkemengdene fikk ikke plass. Derfor ble gatene rundt torget også fylt.

Mye tårer

Folk gråt åpenlyst. Mange holdt rundt hverandre. Det svenske folk tar Lindhs bortgang meget tungt. Så også statsminister Göran Persson, som talte til minne om Anna.

- Det siste døgnet har vært tungt, derfor er det fint at vi kan samles her i dag, slik at vi sammen kan vise vår sorg, sa Persson. Han beskrev det tragiske drapet med ordene sjokk, sorg og sinne.

- At så mange er samlet her i dag sier noe viktig om Anna Lindh. Hun var en av oss. Anna var 46 år og ung. Hun var den moderne heltidsarbeidende kvinne. Hun var mange unge kvinners forbilde. Hun var Sveriges ansikt utad, sa Sveriges statsminister til de frammøtte.

Stille sorg

Han kunne ikke få fullrost sin mangeårige utenriksminister, og vektla at hun som politiker var høyt respektert ute i verden. Persson oppfordret folk til å stå sammen i sorgen.

- Når noe føles tøft, hent kraft ved å tenke på Anna Lindh, sa han.

Selv om det var mye folk samlet var det nesten helt stille i Stockholm sentrum. Folk sa ingenting, de bare sto der. Mange la roser på torget, flere tente lys, alt for å hedre Anna Lindh.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.