RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Titusener på flukt i Hodeida i Jemen


Saudi-ledede styrker i ferd med å forberede seg på et angrep på flyplassen ved Hodeida lørdag. Bildet er tatt fra TV-kanalen Arab 24. Foto: AP/NTB scanpix
Saudi-ledede styrker i ferd med å forberede seg på et angrep på flyplassen ved Hodeida lørdag. Bildet er tatt fra TV-kanalen Arab 24. Foto: AP/NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
Rundt 26.000 mennesker har flyktet fra kampene i Hodeida i Jemen, ifølge FN. Byen spiller en avgjørende rolle for frakt av nødhjelp til det krigsherjede landet.

– Harde kamper har fortsatt i dag. Om lag 5.200 familier har flyktet, sa FN-talsmannen Stephane Dujarric mandag.

Til sammen er det snakk om rundt 26.000 mennesker. Ifølge Dujarric har de vært nødt til å forlate hjemmene sine, men de skal fortsatt befinne seg i Hodeida.

– Antallet ventes å øke, advarer talsmannen.

Krigsherjede Jemen står på randen av en sultkatastrofe, og over 22 millioner mennesker er helt avhengige av matvarehjelp utenfra.

Rundt 80 prosent av forsyningene kommer sjøveien til Hodeida, og FN og hjelpeorganisasjoner frykter derfor at angrepene mot byen kan få katastrofale følger.

Hodeida kontrolleres av Houthi-opprørerne, som kjemper mot jemenittiske regjeringsstyrker og en arabisk koalisjon ledet av Saudi-Arabia.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere