RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjen fett på verdens underverk

Nå kan du mangedoble feriepengene dine ved hjelp av Eiffeltårnet eller Operahuset i Sydney. Se bilder og les hvordan.

Antikken hadde sine syv underverker, men bare ett står igjen - pyramidene i Giza i Egypt. Nå nærmer det seg kåringen av verdens syv nye underverker, en kåring du kan tjene penger på.

Nettspillselskapet Betsson gir nå interesserte mulighet til å vedde på hvilke kandidater som blir plukket ut i kåringen der vinnerne presenteres 07/07/07 – syvende juli 2007.

Se bilder av alle de nye kandidatene i bunnen av artikkelen.

Kåringen foregår over internett på hjemmesiden til New 7 Wonders, og til nå har over 60 millioner mennesker vært inne og stemt. Vil du stemme kan du gjøre det her. Du kan også stemme på Nettavisens avstemning på høyre side i artikkelen, der finner du alle kandidatene.

- En skam
Opprinnelig stilte også pyramidene i Egypt på gjenvalg, men da de egyptiske myndighetene uttalte at de syntes det var en skam å måtte konkurrere om en plass på listen, valgte New 7 Wonders foundation å gi friplass til pyramidene.

Dermed er det 20 kandidater igjen som konkurrerer om de seks siste plassene på listen.

- Ikke spill på favoritten
Lavest i odds hos Betsson står Den kinesiske mur. Satser du pengene dine på, og får rett i, at den snart kan kalles et av verdens syv underverker får du en avkastning på 1 prosent på pengene dine, altså er oddsen på 1,01.

-Selv om det godt skal gjøres at Den kinesiske mur ikke kommer med på listen vil jeg likevel ikke anbefale deg å satse på dette, sier ekspert på privatøkonomi, Pengeforlagets Rune Pedersen, til Nettavisen.

-For at avkastningen på 1 prosent skal monne må du satse store penger, helst i millionklassen. Dermed blir fallhøyden svært stor om du mot formodning skulle tape, og den risikoen er det ikke verdt å ta, mener Pedersen.

Flest spiller på favoritten
Markedssjef i Betsson, Hans Martin Nakkim, kan opplyse om at det likevel er nettopp Den kinesiske mur det blir spilt mest på.

- 87 prosent av folks innsats er til nå plassert på Den kinesiske mur. Siden oddsen er så lav ser vi at det er til dels store beløp som satses på denne kandidaten. På de andre kandidatene satses det langt lavere beløp, forteller Nakkim til Nettavisen.

«Jeg vil ikke anbefale deg å satse penger på Den kinesiske mur.»

Rune Pedersen

Velg Eiffeltårnet
Selv synes han ikke oddsen på muren er fristende.

- Satser du en tusenlapp og vinner ti kroner er ikke det så veldig spennende. Som spiller ville jeg nok heller gått for Eiffeltårnet. Blir det plukket ut på listen får du fem ganger pengene du satset tilbake, sier han.

Her finner du oversikten over Betssons odds på de syv underverker (Ekstern lenke).

- Oddsen er satt på bakgrunn av besøksstall som turistmål og det eksepsjonelle ved hver attraksjon, forteller Nakkim.

Jobber for verdensarven
Tidligere publiserte New 7 Wonders en liste over de kandidatene som til enhver tid lå på topp 10, men dette har organisasjonen nå sluttet med.

New 7 Wonders foundation er en sveitsisk gruppe som jobber for å mobilisere mot ødeleggelsen av den menneskeskapte verdensarven.

Hva mener du? Hvilke attraksjoner fortjener en plass på listen og vil du satse sparepengene dine på noen av dem? Diskuter under bildekarusellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere