Gå til sidens hovedinnhold

TMZ: Linkin Park-sanger funnet død

Vokalist Chester Bennington i bandet Linkin Park er død, 41 år gammel, ifølge nettstedet TMZ.

Bennington ble funnet død i et hus i Palos Verdes Estates i Los Angeles torsdag morgen, skriver det amerikanske nettstedet.

Politiet bekrefter også overfor nyhetsbyrået AP at vokalisten er død, og at dødsfallet blir etterforkset som selvmord.

Det var i 1996 at Bennington var med på å danne bandet Linkin Park i en av Los Angeles forsteder. Da han fikk sitt store gjennombrudd i 1999 og 2000, arbeidet han for et IT-selskap i Phoenix. Linkin Parks debutalbum «Hybrid Theory» ble solgt i 10 millioner eksemplarer.

Bennington slet i flere perioder av livet sitt med narkotika- og alkoholmisbruk. Han skal ha startet med alkohol og narkotika som elleveåring på grunn av en vanskelig oppvekst.

Bennington var en god venn av Chris Cornell i Soundgarden, som tok sitt eget liv tidligere i år. Bennington opptrådte i Cornells begravelse.

Etter Cornells død, skrev Bennington et åpent brev til sin venn der han blant annet skrev at Cornell hadde inspirert ham «på flere måter enn du aner», skriver The Telegraph.

Linkin Park har tidligere opptrådt i Norge. Første gangen var under Norwegian Wood-festivalen i Oslo i 2003. De hadde også konsert på Hove i 2011.

Bennington var i mange år vokalist i det suksessfullet bandet. Fremgangen startet i 2000 da de ga ut debutalbumet Hybrid Theory, ifølge Wikipedia.

Debutalbumet solgte 24 millioner eksemplarer i hele verden og er det mestselgende debutalbumet i dette århundredet.

I neste uke skulle bandet ha lagt ut på en turné som blant annet inkluderte en konsert i New York med flere kjente band, som Blink-182 og Wu-Tang Clan.

Fram til nå har Linkin Park solgt over 70 millioner plater. Strømmetjenesten Spotify har rangert Linkin Park som verdens fjerde mest strømmede band i første halvår av 2017.

Bennington har også vært vokalist for Stone Temple Pilots, Bucket of Weenies og Dead By Sunrise.

Bennington etterlater seg seks barn.

Twitter strømmer over av kondolanser og minner etter dødsfallet til Chester Bennington.

Reklame

Endelig på lager igjen: Ladekabelen som kutter strømmen selv

Kommentarer til denne saken