RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To barn drept av bombe

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Gjemt i søppelhaug.

To små barn mistet livet da en bombe som var skjult under søppel i veikanten, eksploderte nord i Somalias hovedstad Mogadishu mandag.

Bomben var trolig ment for sikkerhetspersonell som passerte kort tid etter eksplosjonen, melder AP. Fem personer er pågrepet i forbindelse med saken.

Tre personer ble også skadd i eksplosjonen.

Somaliske og etiopiske soldater gjennomsøkte området for skjulte våpen da bomben gikk av, nord i Mogadishu.

- Det var et feigt angrep, en terrorhandling. To barn ble drept da bomben i veikanten eksploderte, sier Mohamed Muhyadin, en talsmann for borgermesteren i Mogadishu.

Tilstanden er alvorlig for en av de tre skadde, og alle er innlagt på sykehus.

Muslimske opprørere og forskjellige militsgrupper har siden nyttår kjempet mot somaliske og etiopiske styrker i Somalia. Over 1000 personer er så langt drept i kampene, og mange tusen er drevet på flukt.

Muslimske opprørere tok hovedstaden og ville innføre en islamsk stat i Somalia i fjor høst, men ble presset ut da etiopiske styrker kom somaliske myndigheter til unnsetning.

Kaos har rådet i Somalia siden diktator Mohamed Siad Barre ble styrtet i 1991. Krigsherrer og militsgrupper har ligget i blodig konflikt med hverandre i en årrekke. I 2004 ble en FN-støttet regjering dannet, men denne har hatt store problemer med å kontrollere de stridende gruppene i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere