RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To dømt til livstid for drapet på Politkovskaja

PÅ TILTALEBENKEN: Et arkivbilde fra 4. juni i fjor viser tre av de tiltalte i rettssaken etter drapet på journalisten Anna Politkovskaja.
PÅ TILTALEBENKEN: Et arkivbilde fra 4. juni i fjor viser tre av de tiltalte i rettssaken etter drapet på journalisten Anna Politkovskaja. Foto: Evgeny Feldman (Afp)
Sist oppdatert:
Fem menn dømt drapet på den russiske journalisten Anna Politkovskaja i 2006.

Moskva (NTB-Reuters): En domstol i Moskva har dømt fem menn for drapet på journalisten Anna Politkovskaja i 2006. To av dem fikk livstid i fengsel.

De to er Rustam Makhmudov, som er dømt for å ha skutt Politkovskaja, og onkelen hans, Lom-Ali Gajtukajev, som ifølge dommen planla logistikken under drapet.

To får livsvarig

Nyhetsbyrået Interfax melder at de to får livsvarig fengsel for å ha tatt livet av Politkovskaja, som ble skutt utenfor sitt eget hjem for åtte år siden. Ytterligere tre personer fikk henholdsvis 12, 14 og 20 år i fengsel.

Politkovskaja var mest kjent for sin kritiske journalistikk om menneskerettighetsbrudd i Tsjetsjenia. Menneskerettighetsaktivister og Politkovskajas slektninger mener at mennene bare fulgte ordre, og at det fortsatt gjenstår å finne personen som bestilte drapet.

20 journalister drept siden 2000

Ifølge organisasjonen Committee to Protect Journalists er 20 journalister drept i Russland siden år 2000. Fem av de drepte, inkludert Politkovskaja, jobbet for avisen Novaja Gazeta. Den holder fortsatt på med sin egen etterforskning av Politkovskaja-saken.

Russiske myndigheter har hele tiden nektet å ha noe med drapet å gjøre, men har fått kritikk for sin manglende evne til å løse saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere