Gå til sidens hovedinnhold

To døde - mistet lappen

- Jeg elsker Makedonia, sier sjåføren som mistet lappen etter å ha bidratt til to dødsfall.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Briten Nicholas Morley var involvert i en dødsulykke som krevde livene til et ektepar da han kolliderte under årets villmannsløp, «Gumball 3000», i Makedonia. Han kolliderte med en bil der begge omkom nær byen Struga. I utgangspunktet risikerte han opptil 14 år i fengsel, men familiene til de døde trakk den grove siktelsen. I stedet ble han dømt til å få førerkortet inndratt, ifølge AP.

- Jeg elsker Makedonia, sa Morley etter avgjørelsen, ifølge AP.

NA24 - din næringslivsavis

Morley ble først arrestert sammen med en annen brite som senere ble frisluppet. De var i Makedonia ettersom de deltok i det sagnomsuste billøpet «Gumball 3000», som kun er for de rike og smågale. Etter ulykken ble imidlertid resten av årets race stanset.

- Som et tegn på respekt har vi bestemt at dette årets «Gumball 3000» Rally ikke vil gå videre og vil slutte i Bratislava i kveld, sa Maximillion Cooper, grunnleggeren av racet i en uttalelse etter ulykken.

I år var det med rundt 180 luksusbiler og bak rattene kunne man blant annet finne skuespilleren Orlando Bloom og vokalisten i Jamiroquai, Jak Kay.

Halv million i inngang
Vannvittighetsløpet baserer seg på å få flest mulig, lengst mulig på kortest mulig tid og i dyrest mulige kjøretøy. I fjor ble turen unnagjort på 8 dager da de kjørte fra Trafalgar Square via Thailand til L.A. I tillegg til å kjøre fort er det viktig å kunne feste og svi av penger om man skal delta. Prisen for å delta i løpet er i underkant av en halv million kroner.

«Gumball 3000« promoteres som en «tur» og ikke et «løp», siden slike gateløp er forbudt i de fleste land i verden. Da «turen» gikk gjennom blant annet Russland, Sverige og Danmark for fem år siden slo politiet hardt ned på villmannskjøringen. Men store bøter, beslagleggelse av førerkort og politieskorter var ikke nok for å hindre fartsfestens gang.

Men i år ble altså turen av det korte slaget.

Ellevilt
- Dette er første gang noe som dette har skjedd i de ni årene med reiser gjennom mer enn 40 land med tusenvis av sjåfører og det er med dyp sorg at jeg foretar denne uttalelsen, sier Cooper.

TV 2 stilte til start for to år sdien i det som var et 4800 kilometer langt gateløp fra Paris via Marakkech i Marokko og tilbake til Cannes på den franske rivieraen. Det ble en vanvittig opplevelse for TV 2-sportens Atle Gulbrandsen og Finn-Erik Rogna

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året