RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To drept av bombe i Afghanistan

Sist oppdatert:
To politimenn ble drept og fire skadd da en bombe eksploderte like ved bilen deres sør i Afghanistan mandag morgen.

Eksplosjonen skjedde i Shah Wali Kot, rundt 20 kilometer nord for Kandahar. De skadde ble fraktet til et sykehus i Kandahar med alvorlige skader.

Ordføreren i området anklager Taliban-opprørere for å stå bak angrepet, melder nyhetsbyrået AP. Bomben var laget av en landmine, og ble utløst ved hjelp av en fjernkontroll da politibilen passerte.

Det er ifølge AP ikke funnet noen bevis så langt som kan støtte opp under mistanken mot Taliban-opprørere. Men de siste ukene har det vært flere voldelige sammenstøt mellom Taliban-ledede militsgrupper og amerikanske og afghanske styrker. Flere titalls opprørere er drept, i tillegg til flere sivile og minst to soldater fra koalisjonsstyrkene, melder AP.

Nytt angrep
Litt senere på morgenen eksploderte også en annen bombe, like ved en amerikansk militærbase. Ingen skal ha blitt skadd i det angrepet.

Eksplosjonen rammet en politibil ikke langt fra militærbasen i Kandahar. Sjåføren av bilen som ble rammet bekreftet overfor AP at ingen ble skadd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere