RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To drept av lyn

Sist oppdatert:
Det svenske paret søkte ly for regnet da lynet slo ned. Likene er så forbrent at politiet ikke har klart å identifisere dem.

Søndag ble to forkullede lik funnet i et nedbrent skjul noen kilometer utenfor Sunnansjö i Sverige, melder Dalarnas Tidningar.

Politiet tror de to søkte ly for et kraftig regnvær som brøt ut rundt klokken 16 i går. Da lynet slo ned ble hele området forvandlet til et flammehav.

Forkullet
- Kroppene var så forkullede at vi ikke kunne identifisere dem. Vi vet ikke hvem de er, sier Kent Lind, vakthavende ved politiet i Falun til Aftonbladet.

Det dreier seg trolig om en mann og en kvinne. De skal ha kjørt et firehjulet kjøretøy gjennom skogsområdet og parkert ved skjulet da regnet begynte å øse ned. Også kjøretøyet er fullstendig nedbrent. Det skal ikke være noen øyenvitner til hendelsen.

Trolig samboerpar
- Jeg så en firehjuling kjøre forbi akkurat da uværet begynte og tenkte at de ikke burde være ute nå, sier Mari Carlsson, som bor i nærheten.

Flere andre i området skal også ha sett par i 50-årene på et terrengkjøretøy de siste dagene. Ingen har gjenkjent de to, som trolig er feriegjester.

Ifølge Dalarnas Tidningar tyder alt på at ofrene for lynnedslaget er en mann på 64 år og en kvinne på 52 år, begge bosatt i Nyhammar.

Sent i går kveld kom teknikere fra politiet til ulykkesplassen og startet arbeidet med å identifisere paret.

Lynet slo ned flere steder i området i går ettermiddag, og brannvesenet måtte samtidig slukke flere mindre branner.

I år har flere personer enn vanlig blitt skadet av lynet i Sverige. Gjennomsnittet ligger på fem personer per år, men hittil i år har hele 13 personer blitt truffet av lynet.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere