RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Irak, våpeninspektør, inspektører, våpen, FN,
Irak, våpeninspektør, inspektører, våpen, FN, (Scanpix/APTN)

To drept i angrep mot FN-bil

Sist oppdatert:
To menn ble drept i et angrep mot en av FNs politibiler nord i Kosovo sent tirsdag kveld. Bilen ble angrepet av minst én bevæpnet mann, opplyste en FN-talsmann onsdag morgen.

Den ene av de drepte var en lokal politimann, mens den andre var fra Ghana og tilhørte den internasjonale politistyrken i Kosovo, sa talsmannen. En tredje politimann og en tolk som satt i den samme bilen, kom uskadde fra angrepet, sa FN-talsmannen Derek Chappell.

Ifølge det lokale politiet stanset en personbil ved siden av den tydelig merkede FN-bilen i landsbyen Luzane omtrent 20 kilometer nord for Kosovos hovedstad Pristina. Mannen i personbilen skjøt mot FN-bilen før han stakk av, sa Kosovos politisjef Sheremet Ahmetli.

Norge har utplassert rundt 500 soldater i Kosovo, som del av den flernasjonale KFOR-styrken der samtlige NATO-land og 19 andre nasjoner er med.

Angrepet i Luzane kom etter to dager med relativ ro i Kosovo, som tidligere denne måneden rystet av omfattende uroligheter der 28 mennesker mistet livet. NATOs soldater ble i helgen satt inn for å dempe uroen, og så tirsdag ut til å ha gjenvunnet kontrollen.

(NTB-Reuters-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere