RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To drept i bilbombe i Bagdad

Sist oppdatert:
To mennesker mistet livet og ti ble skadd da en bilbombe onsdag eksploderte i Iraks hovedstad Bagdad.

Bilen fulgte etter en konvoi med amerikanske og irakiske soldater da den plutselig eksploderte, like ved en bensinstasjon i Amiriyah-distriktet vest i Bagdad, melder nyhetsbyrået AP.

Alle de omkomne og skadde er irakiske statsborgere, opplyser en anonym amerikansk kilde.

Eksplosjonen skjedde dagen etter at bevæpnede menn skjøt og drepte guvernøren for Bagdad-provinsen. Seks av livvaktene hans mistet også livet. I en annen selvmordsaksjon tirsdag ble ti mennesker drept og rundt 50 skadd.

Onsdagens aksjon skjedde samtidig som begravelsseremonien for guvernør Ali al-Haidari pågikk, men det er ikke klart om hensikten med bilbomben var å ramme de sørgende.

En irakisk politioffiser og hans sjåfør ble også skutt og drept onsdag, underveis til jobb i byen Baqoubah, fem mil nordøst for Bagdad. I en annen trefning mistet fire sivile irakere livet da amerikanske soldater åpnet ild. Amerikanerne skjøt etter at konvoien de satt i ble angrepet med granater ved Ramadi.

I et annet angrep tirsdag ble seks amerikanske soldater drept. Tallet på døde de siste fire dagene er dermed kommet over 70.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere