RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To drept i skuddrama

Sist oppdatert:
En bonde i ferd med å høste inn avlingen sin, ble mandag kveld skutt og drept på Åkirkeby på Bornholm. Gjerningsmannen tok deretter sitt eget liv.

Bakgrunnen for drapet skal ifølge Danmarks Radio ha vært en eiendomsstrid mellom to naboer.

Den drepte bonden ble skutt med hagle, og gjerningsmannen som bodde i nabohuset, forskanset seg like etterpå i boligen sin. Herfra skjøt mot alle som prøvde å nærme seg.

Stormet huset
Politiet omringet mannens hus, og prøvde å overtale ham til å overgi seg. Til slutt kastet de tåregass inn i huset, og stormet boligen.

Mannen ble der funnet død, og politiet antar at han har tatt livet av seg selv. Motivet for nabodrapet, skal ha vært uoverensstemmelser over en bolighandel.

Tekniske undersøkelser
Kriminalinspektør Hans Jørn Munk forteller til Danmarks Radio at bonden ble skutt fra knapt 100 meters avstand. Da vitner kom til, fant de ham sittende død i traktoren.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med navn og alder på de to avdøde.

- Det er muligens en forhistorie for skytingen, men den kan vi først bekrefte etter at vi har snakket med vitner, familie og bekjente av de omkomne, sier Munk.

Assistanse
Kriminalteknisk avdeling og rettsmedisinere fra København er tilkalt, og før arbeidet deres er avsluttet, ønsker politiet ikke å si noe om motiv og drapsvåpen.

- Åstedet er nå sperret, og ingen rører noe som helst før teknikerne har sett på det, sier Munk til nyhetsbyrået Ritzau.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere