RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To drept i skyteepisode i Tyskland

TATT: Gjerningspersonen er tatt. Den grå Mercedesen på bensinstasjonene der pågripelsen fant sted.
TATT: Gjerningspersonen er tatt. Den grå Mercedesen på bensinstasjonene der pågripelsen fant sted. (Tysk politi/Twitter)
Sist oppdatert:
En mann som skjøt og drepte to personer i Bayern i Tyskland fredag, ble tatt av politiet på en bensinstasjon etter en kort biljakt.

En eldre kvinne og en syklist ble drept i skyteepisoden i nærheten av den lille byen Leutershausen i Ansbach-distriktet i Sør-Tyskland, opplyser politiet i Nürnberg.

Den 18 år gamle mannen skjøt mot fotgjengere og trafikanter mens han kjørte gjennom den lille byen i en sølvfarget Mercedes kabriolet.

Nabofeide

Den tyske avisa Bild skriver at det kan dreie seg om en familie- eller nabolagsfeide, siden en av de døde er en 84 år gammel kvinne som etter alt å dømme var i slekt med gjerningsmannen. Hun forsøkte å rømme, men kom seg ikke unna.

Det andre offeret er en syklist som også ble truffet av skudd fra bilen i en annen bydel i Leutershausen.

I tillegg har gjerningsmannen skutt mot, eller i det minste truet, en annen bilist og en gårdsarbeider. Ingen av dem ble skadd.

Politiet advarte

Politiet ba folk være forsiktig og under ingen omstendigheter prøve å ta kontakt med mannen siden han var bevæpnet og hadde fortsatt å skyte mot mennesker. De ba vitner i stedet kontakte politiet om de så bilen.

– Mannen er bevæpnet og gjør helt vilkårlig bruk av våpenet, sa politiet.

Etter en kort biljakt ble mannen lokalisert og pågrepet på en bensinstasjon i nabobyen Bad Windsheim.

Ansbach ligger i regionen Mittelfranken i den tyske delstaten Bayern, om lag 4 mil sørvest for Nürnberg.

Ordføreren i Leutershausen, Siegried Hess, uttrykte sjokk over en så brutal hendelse i en liten by med bare 5.500 innbyggere. Slikt ser man ellers bare på TV, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere