To drept i skyteepisode i Tyskland

TATT: Gjerningspersonen er tatt. Den grå Mercedesen på bensinstasjonene der pågripelsen fant sted.

TATT: Gjerningspersonen er tatt. Den grå Mercedesen på bensinstasjonene der pågripelsen fant sted. Foto: (Tysk politi/Twitter)

En mann som skjøt og drepte to personer i Bayern i Tyskland fredag, ble tatt av politiet på en bensinstasjon etter en kort biljakt.

10.07.15 13:49

En eldre kvinne og en syklist ble drept i skyteepisoden i nærheten av den lille byen Leutershausen i Ansbach-distriktet i Sør-Tyskland, opplyser politiet i Nürnberg.

Den 18 år gamle mannen skjøt mot fotgjengere og trafikanter mens han kjørte gjennom den lille byen i en sølvfarget Mercedes kabriolet.

Nabofeide

Den tyske avisa Bild skriver at det kan dreie seg om en familie- eller nabolagsfeide, siden en av de døde er en 84 år gammel kvinne som etter alt å dømme var i slekt med gjerningsmannen. Hun forsøkte å rømme, men kom seg ikke unna.

Det andre offeret er en syklist som også ble truffet av skudd fra bilen i en annen bydel i Leutershausen.

I tillegg har gjerningsmannen skutt mot, eller i det minste truet, en annen bilist og en gårdsarbeider. Ingen av dem ble skadd.

Politiet advarte

Politiet ba folk være forsiktig og under ingen omstendigheter prøve å ta kontakt med mannen siden han var bevæpnet og hadde fortsatt å skyte mot mennesker. De ba vitner i stedet kontakte politiet om de så bilen.

– Mannen er bevæpnet og gjør helt vilkårlig bruk av våpenet, sa politiet.

Etter en kort biljakt ble mannen lokalisert og pågrepet på en bensinstasjon i nabobyen Bad Windsheim.

Ansbach ligger i regionen Mittelfranken i den tyske delstaten Bayern, om lag 4 mil sørvest for Nürnberg.

Ordføreren i Leutershausen, Siegried Hess, uttrykte sjokk over en så brutal hendelse i en liten by med bare 5.500 innbyggere. Slikt ser man ellers bare på TV, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.