*Nettavisen* Nyheter.

To drept under demonstrasjon

Minst to personer ble drept og rundt 30 andre ble skadd da demonstranter støtte sammen med politiet under en protestmarsj mot Haitis president onsdag.

08.01.04 06:43

Sammenstøtene startet ifølge NTB-AFP da tilhengere av regjeringspartiet forsøkte å stoppe en fredelig demonstrasjon organisert av opposisjonen i en forstad til hovedstaden Port-au-Prince.

Demonstrasjonen fant sted i forkant av en to dagers generalstreik, som også er organisert av opposisjonen. Ifølge øyenvitner deltok tusenvis av mennesker i protestmarsjen mot president Jean-Bertrand Aristide.

Minst tre av de sårede skal ha blitt truffet av kuler, andre av slag fra politikøller og steiner.

Opposisjonen beskylder president Aristide for korrupsjon og vanstyre, og krever at han går av.

Far og sønn Duvalier ("Papa Doc" og "Baby Doc") styrte Haiti med diktatorisk jernhånd fra 1957 til 1985. Presten Jean-Bertrand Aristide ble valgt til president i 1990 etter et par år med politisk kaos etter at "Baby Doc" Duvalier flyktet i eksil noen år tidligere.

Aristide ble oppfattet som en demokratisk frelser da han kom til makten. Men han har utviklet seg til å bli enda en i den lange rekken av despoter som bruker makten i landet til å fremme egne formål.

Kjernen i opposisjonen er Gruppe 184, en sammenslutning av drøyt 300 organisasjoner fra næringsliv, fagforeninger og kirken, og som ledes av forretningsmannen André Apaid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.