Gå til sidens hovedinnhold

To elever døde, 17 skadd i skoleskyting i USA

To elever drept og 17 personer skadd etter skoleskyting i Kentucky.

En person åpnet ild inne på en videregående skole i den lille byen Benton i delstaten Kentucky i USA tirsdag morgen lokal tid.

Guvernør Matt Bevin bekreftet på en pressekonferanse klokka 19.30 norsk tid at to personer er døde, begge elever, og at 17 personer er skadd, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Av de skadde skal 14 ha skuddskader. Alle skal være elever, rapporterer WPSD Local 6.

To 15-åringer drept

De to døde er en 15 år gammel gutt og en 15 år gammel jente.

Den mistenkte gjerningspersonen er en 15 år gammel gutt som er elev ved skolen. Han er pågrepet og politiet har ingen andre mistenkte. Gutten vil bli siktet for drap.

Gjerningspersonen var bevæpnet med et håndvåpen.

Elever flyktet fra skolen

Vitner forteller om nærmere 100 elever som flyktet gråtende og skrikende fra skolen etter skytingen. De kastet seg inn i biler eller løp av gårde på motorveien. Noen stoppet ikke før de nådde en McDonalds restaurant halvannen kilometer unna, rapporterer AP.

Skytingen fant sted tirsdag morgen lokal tid på Marshall County High School. 15-åringen ankom skolen klokka 7.57 og begynte å skyte. Klokka 7.59 kom det første anropet til nødnummeret 911 og klokka 8.06 var de første nødetatene på stedet.

Kort tid etter hendelsen sendte delsteatsguvernør Matt Bevin ut en Twitter-melding om skoleskyting og bekreftet at én person var omkommet og at flere var skadd.

En talsperson for Kentucky State Police, Jody Cash, hadde lite informasjon å komme med da han møtte pressen rett før klokka 18 norsk tid, men han bekreftet da at flere personer var skadd og at en person døde på stedet. Han bekreftet videre at den mistenkte gjerningspersonen var i politiets varetekt.

Halvannen time senere kom politiet med ytterligere opplysninger og bekreftet at to elever, en gutt og en jente, døde i skytingen og at 19 personer var brakt til sykehus, de fleste av dem med skuddskader, rapporterer den lokale nyhetsstasjonen WPSD Local 6. Antallet skadde ble senere korrigert til 17.

- De løp, gråt og skrek

- Nærmere 100 elever kom løpende ut av skolen, fortalte et øyenvitne, Mitchell Garland, ifølge AP. Han tok imot mellom 50 og 100 elever i sin forretning i nærheten av skolen.

- De løp, gråt og skrek, fortalte han.

Benton ligger i Marshall County sørvest i Kentucky. Den ligger cirka 200 kilometer nordvest for Nashville, Tennessee.

Over 100 skoleskytinger siden Sandy Hook

Siden skolemassakren på Sandy Hook Elementary School i 2012, der 26 mennesker ble drept, har det vært over 100 skoleskytinger i USA, ifølge en oversikt på Wikipedia. 109 personer er drept og 166 personer er skadd i disse hendelsene.

Siden Sandy Hook er det vært over 1500 såkalte masseskytinger i USA, den foreløpig verste skjedde på en countryfestival på Las Vegas Strip i fjor. Her ble 58 mennesker drept. Masseskytinger er da definert som hendelser med fire eller flere drepte.

I 2017 var det ifølge Wikipedias oversikt ni skoleskytinger med i alt 15 døde og 26 skadde. Hendelsen på Marschall County High School er den første dødelige skoleskytingen i USA i 2018.

Les også: Elev pågrepet for trusler om skoleskyting – hadde våpen hjemme

KART: Benton ligger sørvest i delstaten Kentucky.

Se Twitter-meldinger om hendelsen i Kentucky:

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet

Kommentarer til denne saken