*Nettavisen* Nyheter.

To fly styrtet samtidig

Med bare minutters mellomrom styrtet to russiske passasjerfly med rundt 100 passasjerer sent tirsdag kveld. Fra det ene flyet ble det sendt ut en kapringsalarm.

25.08.04 10:30

Russiske myndigheter har skjerpet sikkerheten ved landets flyplasser, og president Vladimir Putin har gitt etterretnings- og sikkerhetstjenesten FSB i oppdrag å etterforske årsaken til de to flystyrtene.

Ifølge nyhetsbyrået ITAR-TASS hadde det første flyet 34 passasjerer og et mannskap på åtte om bord da det styrtet 180 kilometer sør for Moskva. Ifølge det russiske krisedepartementet skal alle om bord ha omkommet. Flyet er fra selskapet Volga-Avia.

Tupolev Tu-134-maskinen var på vei til Volgograd da det forsvant fra radaren. Flyvraket ble senere lokalisert ved landsbyen Buchalki. Ifølge øyenvitner skal det ha vært en eksplosjon i flyet før det styrtet.

Sendte kapringsalarm
Like etter at det første flyet styrtet meldte russiske nyhetsbyråer at nok et passjerfly, en Tu-154-maskin, var savnet. Det ha vært 52 personer om bord i flyet, som var på vei til feriestedet Sochi ved Svartehavet. Flyet, fra selskapet Sibir Airlines, ble ble onsdag morgen funnet styrtet i Rostov-regionen 100 mil sør for Moskva, melder AP.

Ifølge Interfax sendte flyet ut en kapringsalarm før det forsvant fra radarskjermen like før midnatt. Flyene forsvant fra radarskjermene med få minutters mellomrom. En kilde i Moskvas luftfartsverk sier til ITAR-TASS at man ikke kan utelukke en terroraksjon.

Regionsjef i krisedepartementet, Viktor Shkareda, sier til AP at flyet trolig gikk i oppløsning i lufta, og mye tyder på en eksplosjon. Vrakrester er funnet over et område på 40-50 kilometer.

USA bekymret
Amerikanske myndigheter er bekymret over hendelsene.

- Vi er selvsagt bekymret over nyhetene. Vi følger utviklingen nøye og prøver å innhente fakta, sier en talsmann i Washington til AP.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.