RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To FN-soldater drept på Haiti

Sist oppdatert:
En FN-soldater og to andre personer ble drept i en skyteepisode på øya.

Skyteepisoden fant sted søndag, da FN-soldater og politiet på Haiti skulle jage opprørssoldater ut fra en politistasjon som har vært okkupert i flere måneder, melder Reuters.

De to drepte FN-soldatene er fra Nepal og Sri Lanka.

FN-soldatene er de første fredsbevarende soldatene som blir drept etter at de internasjonale fredsstyrkende kom til øya i juni for å hjelpe til med å stabilisere landet etter et opprør som førte til at president Jean-Bertrand Aristide måtte flykte i eksil i fjor.

Politi og FN-tropper gikk til aksjon mot politistasjonen før solnedgang og drev opprørssoldatene ut fra stasjonen de har brukt som base i byen Petit-Goave. Det opplyser politisjef i regionen, Renan Etienne, til Reuters.

Elleve personer ble også drept i skuddvekslingen.

En talsmann for FNs sivile politienhet, Jean-Francois Vezina, opplyser at politiet og FN-troppene har tatt kontroll over politistasjonen. 25 opprørssoldater ble pågrepet i aksjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere