RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To gutter hengt opp av IS for å spise under ramadan

To unge gutter ble mandag hengt opp etter håndleddene i en syrisk landsby av IS etter å ha blitt anklaget for å ha spist mat under ramadan, melder en syrisk menneskerettighetsgruppe.

– Innbyggerne i landsbyen Mayadeen i Deir Ezzor-provinsen i Syria har meldt at IS har hengt opp to gutter under 18 år fra en bjelke i nærheten av hovedkvarteret til Hissba, sier direktøren for Syrian Observatory of Human Rights, Rami Abdulrahman. Hissba er den jihadistiske opprørsgruppas politi.

– Barna har hengt i tau fra en påle siden midt på dagen, og de var fortsatt der sent på kvelden. Det kan se ut som de ble tatt mens de spiste, sier han

En plakat var hengt rundt halsen deres med teksten: «De brøt fasten uten religiøs begrunnelse».

IS, som har tatt kontroll over store områder i Syria og Irak, står for en ekstrem versjon av islam og sharialovgivning. De nøler ikke med å ta i bruk brutale avstraffelser som halshogging, steining, pisking og korsfesting. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere