RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To israelske soldater drept

De to israelerne som ble skutt og drept ved en israelsk veisperring utenfor Betlehem på Vestbredden tirsdag morgen, var begge soldater, opplyser den israelske hæren.

Militær sensur hindret identifisering av de drepte før flere timer etter angrepet.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters ble angrepet utført av en enslig palestinsk geværmann. Den israelske avisen Ha’aretz skrev tirsdag morgen at det var blitt skutt fra en bil i fart. Angrepet var rettet mot en gruppe israelske soldater som sto ved en veisperring på hovedveien mellom bosettingsblokken Gush-Etzion og Jerusalem.

Bilen med angriperen forsvant i retning Betlehem, og israelske styrker tok straks opp forfølgelsen. Tirsdag ettermiddag hadde ingen påtatt seg skylden for angrepet.

På Gazastripen gikk israelske styrker på nytt inn i byen Rafah på grensen til Egypt, og såret åtte palestinere. Hæren sier at målet med det nye raidet er å finne og ødelegge hemmelige tunneler som brukes til våpensmugling.

Ifølge palestinske kilder ble minst tre hus jevnet med jorden i angrepet. Israel har rasert minst 1.200 hjem i sin jakt på våpensmuglere.

(NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere