Gå til sidens hovedinnhold

To kristne pisket foran 300 tilskuere for å ha krenket islam

En mann og en kvinne ble pisket for å ha «gamblet», noe som bryter med lokale, religiøse lover.

To indonesiske kristne ble pisket i full offentlighet i den konservative Aceh-provinsen i Indonesia tirsdag. De to ble dømt til pisking for å ha krenket islamsk lov, melder nyhetsbyrået AFP.

Hundrevis av tilskuere latterliggjorde paret og tok bilder av dem mens piskingen pågikk utenfor en moské i Banda Aceh.

Dahlan Silitonga (61) og Tjia Nyuk Hwa (45) ble pisket henholdsvis seks og syv ganger. De to ble pågrepet etter å ha spilt et slags pengespill på et underholdningssenter for barn, og ble anklaget for å ha gamblet.

- Avskrekkende effekt

- Dette gjør vi for å skape en avskrekkende effekt, for hindre folk fra å gjenta brudd på islamsk sharialovgivning, sier Banda Acehs borgermester Aminullah Usman i forbindelse med straffeutførelsen.

- Vi gjør dette bevisst foran allmennheten, slik at det ikke gjentar seg, sier han.

En tredje person som var til stede på underholdningssenteret, ble også pågrepet for å ha vært involvert i «gambling», og ble pisket sammen med de to kristne indonesierne.

Ytterligere to personer ble også pisket et tjuetalls ganger for å ha vært kjærlige mot hverandre i full offentlighet.

Aceh er den eneste provinsen i Indonesia som praktiserer sharialovgivning. Gambling, alkoholbruk og sex med samme kjønn er forbrytelser som kan idømmes piskeslag under sharialovgivningen i Aceh-provinsen, skriver nyhetsbyrået AFP.

«Du er gammel, vis anger»

Omtrent 300 tilskuere, inkludert et titalls turister, spottet de straffedømte mens piskingen pågikk på en provisorisk scene utenfor moskeen.

«Du er gammel, vis anger,» skrek tilskuerne.

Den 45 år gamle kvinnen forsøkte å skjule ansiktet sitt i et hvitt hodesjal mens piskingen pågikk.

Aceh-provinsen har praktisert strenge religiøse lover siden 2012, da de inngikk en avtale med sentralmyndighetene for å avslutte et langvarig opprør.

Flere ikke-muslimer har blitt straffet i Aceh under provinsens strenge sharialovgivning. Senest i januar måned ble en kristen indonesier straffet med piskeslag for å ha solgt alkohol.

Majoriteten av Acehs fem millioner innbyggere er muslimer. Ikke-muslimske indonesiere som begår handlinger som bryter med både nasjonale lover og lokale sharialover i Aceh, kan selv velge hvilket rettssystem de skal straffeforfølges av.

Kristne og andre ikke-muslimer velger noen ganger å bli pisket framfor en langvarig rettsprosess og fengselsstraff, ifølge AFP.

Indonesia er det mest folkerike muslimske landet i verden.

Kommentarer til denne saken