Gå til sidens hovedinnhold

To kvinner drept av sikkerhetsvakter

To kristne kvinner ble drept av utenlandske sikkerhetsvakter i Bagdad tirsdag.

Det var lenge ikke kjent hvilket sikkerhetsselskap vaktene er tilknyttet, men sent torsdag kveld melder Reuters at det utenlandske sikkerhetsselskapet Unity Resources Group bekrefter å ha vært involvert i en skyteepisode sentralt i Bagdad. Selskapet har hovedkvarter i Dubai.

Hovedkvarter i Dubai
Sikkerhetsvaktene passet på en sivil konvoi bestående fire SUV'er da hendelsen inntraff.

- Et kjøretøy nærmet seg vårt sikkerhetslag og nektet å stoppe til tross for at det ble signalisert med hender og nødbluss. Til slutt ble det åpnet ild mot kjøretøyet for å stoppe det, skriver selskapet i en uttalelse.

Vitner bekrefter hendelsesforløpet.

To kvinner døde i beskytningen. Begge kristne kvinner, melder nyhetsbyrået AP som siterer irakiske myndigheter.

Drepte 17 sivile
Dette skjer i kjølvannet av at amerikanske sikkerhetsvakter i Irak ble beskyldt for å ha drept 17 sivile irakere tidligere denne måneden. Det var ansatte fra sikkerhetsselskapet Blackwater som åpnet ild mot sivile etter at en veibombe gikk av i Irak.

Sikkerhetsselskapene i Irak blir hyret inn til å passe på amerikanske og utenlandske diplomater i det krigsherjede landet.

Betale kompensasjon
Irakiske myndigheter krever nå at USA kutter all kontakt med sikkerhetsselskapet Blackwater innen seks måneder.

I tillegg ønsker irakerne at firmaet betaler 50 millioner kroner i kompensasjon til familiene til hver at de 17 personene som ble drept, melder AP.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå