RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To menn døde av råtten sild

Sist oppdatert:
To menn ble tirsdag kveld funnet omkommet om bord i en litauisk fiskebåt. Dødsårsaken skal ha vært gass fra råtten sild.

Ved 18-tiden tirsdag kveld gikk alarmen om at tre besetningsmedlemmer lå bevisstløse om bord i den litauiske fiskebåten KL461 Lyni. En omfattende redningsaksjon ble iverksatt umiddelbart, men da redningsmannskapene nådde fram var det allerede for seint. De møtte et forferdelig syn, ifølge Expressen.

I lasterommet på fiskebåten lå to døde menn, mens en tredjemann var alvorlig skadd. Svenske myndigheter tror dødsårsaken var giftig gass fra råtten sild.

- De lå i et hav av forråtnet sild. Stanken var forferdelig, forteller Jonas Nimborn, vakthavende ved Karlskronapolitiet.

Den skadde mannen ble fraktet til sykehus med helikopter, mens båten ble fraktet til havn i Karlskrona. Tilstanden for den skadde betegnes som stabil.

Kapteinen og to andre overlevende besetningsmedlemmer satt tirsdag kveld i avhør. Expressen snakket natt til onsdag med en av de overlevende, som var svært medtatt etter hendelsen.

- Jeg er sjokkert, jeg skjønner ikke hva som har skjedd.

Politiet har iverksatt etterforskning av de mystiske dødsfallene. En foreløpig teori er at fiskebåtens egen last har begynt å gjære, og at det har blitt oksygenmangel i lasterommet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere