*Nettavisen* Nyheter.

To norske elever omkom i Kenya

To norske elever fra Valdres Folkehøgskule omkom etter en trafikkulykke i Nanyuki i Kenya lørdag. Åtte personer er brakt til sykehus. Foto: (AP)

23.02.14 11:46

Nanyuki (NTB): To norske elever fra Valdres Folkehøgskule omkom etter en trafikkulykke i Nanyuki i Kenya lørdag. Åtte personer er brakt til sykehus.

En minibuss med 11 personer av en gruppe på 20 personer fra Valdres Folkehøgskule var i minibussen da den kolliderte med en lastebil i Nanyuki, nord for hovedstaden Nairobi i Kenya, melder VG.

Pårørende informert

Rektor ved Valdres Folkehøgskule bekrefter overfor avisa at to elever er omkommet i trafikkulykken, og at de pårørende er informert.

– Jeg kan bekrefte at det har vært en alvorlig ulykke, hvor 11 av våre elever er innblandet. Åtte er på sykehus for behandling med moderate skader, alle er ved bevissthet. To elever er omkommet og én er fysisk uskadd, sier Rindal.

Rindal ønsker ikke å gå ut med kjønn og alder på de to som er omkommet.

Én lærer og én lokal representant var sammen med elevene i minibussen.

– Klassen var delt i tre grupper. Det var den ene gruppen som var involvert i ulykken, sier Rindal til Avisa Nordland.

Kriseteam på vei

Et kriseteam fra UD og en prest fra Sjømannskirken er på vei for å bistå elever og ansatte.

– Vi har et kriseberedskapsteam på fem stykker her. Presten fra Sjømannskirken skal ivareta omsorgssituasjonen. UD er varslet, og tre personer er på vei ned for å bistå elever og ansatte. De er ventet til Kenya søndag, sier Rindal.

Ifølge det kenyanske nyhetsbyrået Standard Media mener politiet det var lastebilsjåføren som mistet kontroll over kjøretøyet og havnet i motsatt kjøreretning, skriver NRK.

Drev bistandsarbeid

Elevene dro fra Norge 12. februar for å drive med blant annet friluftsliv og bistandsarbeid i Kenya og Tanzania, i tillegg til fjellklatring i Mount Kenya ved Nairobi.

Folkehøyskoleelevene skulle tilbake til Norge 6. mars.

For to år siden omkom en 18 år gammel gutt fra Vennesla i en lignende trafikkulykke i Kusumi i Kenya. Minibussen elevene satt i, ble påkjørt av en lastebil. 18-åringen var med på en skoletur i regi av Kvadraturen skolesenter i Kristiansand.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.