RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To norske klatrere omkom

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
To nordmenn er funnet døde i et fjellområde nær Alicante i Spania.

- Jeg kan bekrefte at de to klatrerne som er funnet døde, er norske, sier en talsmann i det spanske politiet til Aftenposten.no.

Alicante
Opplysningene blir bekreftet av Utenriksdepartementet.

De to nordmennene ble meldt savnet søndag og ble samme dag funnet omkommet av klatrere fra Valencia, skriver engelskspråklige Typically Spanish . Nettavisa 20 Minutos skriver at ulykken kan ha skjedd fredag.

- Jeg kan bekrefte at to norske menn omkom i en klatreulykke i Alicante-området i Spania. Ulykken skjedde tidligere i dag, nøyaktig tidspunkt har jeg ikke, sier pressevakt i UD, Bjørn Svenungsen til TV 2 Nyhetene.

Kripos opplyser til Nettavisen at de to fjellklatrerne er 24 og 28 år.

Ifølge politiet i Follo er 24-åringen fra Knapstad i Hobøl, skriver Østlandets Blad på nett. Ifølge politiet i Agder kommer 28-åringen fra Lyngdal i Agder.

196958

Falt 200 meter
Ifølge spanske medier skal de to klatrerne ha falt fra en vegg på 200 meter. Ulykken kan ha skjedd allerede fredag. Søndag ble de meldt savnet av sine kamerater, opplyser spanske medier. De to døde ble søndag ettermiddag hentet ut av fjellområdet Sierra de Bernia i en redningsoperasjon som blir karakterisert som komplisert.

Spanske medier skriver at den ene klatreren trolig dro den andre med seg i fallet.

Lite informasjon
Mandag morgen har fortsatt Utenriksdepartementet lite informasjon om klatreulykken.

- Det eneste vi kan bekrefte er at det er to nordmenn som døde ved en klatreulykke. De to er i 20-årene, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Bjørn Svenungsen, til Nettavisen.

Det er konsulatet i Benidorm som håndterer saken og UD blir løpende oppdatert.

UD vet ikke om de to nordmennene bodde i Spania eller om de var på ferie da ulykken inntraff. Det er ennå uklart når nordmennene blir fraktet tilbake til Norge.

- Det vet jeg ikke, men jeg antar at det vil skje i nær fremtid, sier Svenungsen til Nettavisen.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere