*Nettavisen* Nyheter.

To omkom i tunnelbrann

Brannmannskaper utenfor Frejus-tunnelen i Alpene, der det brøt ut brann lørdag. Foto: AFP

To personer er funnet døde etter at det begynte å brenne i den 13 kilometer lange Frejus-tunnelen i Alpene.

05.06.05 01:52

En lastebil lastet med bildekk og en annen med maling tok fyr sammen med to andre kjøretøy inne i en tunnel i Alpene mellom Frankrike og Italia lørdag. Ifølge de siste rapportene er minst to personer døde, melder AP.

Stans i trafikken
Det ble full stans i trafikken gjennom den 13 kilometer lange Frejus-tunnelen mens brannmannskaper forsøkte å få kontroll over flammene. Årsaken til brannen kan være lekkasje av drivstoff fra en av lastebilene. Det italienske nyhetsbyrået ANSA melder at opptak fra overvåkingskamera i tunnelen viser at det rant diesel fra den ene av lastebilene som tok fyr.

- Plutselig så jeg røyk på høyre siden av lastebilen min, uttalte Dalibor Biksanovic (23), en serbisk sjåfør som kjørte lastebilen med bildekk, ifølge ANSA.

Forsøkte å unnslippe
Et av ofrene var en lastebilsjåfør som hadde kommet seg ut av kjøretøyet og løpt cirka en kilometer gjennom tett røyk mot et tilfluktsrom før han kollapset, ifølge regionale franske myndigheter.

Tallet på omkomne gikk opp fra en til to da iItaliensk politi i Bardonecchia sa at redningsmannskapene hadde funnet nok en omkommet. De hadde ikke ytterligere opplysninger om den omkomne.

700 grader
Temperaturen inne i tunnelen kom opp i 700 grader, ifølge brannvesenet i Savoie.

18 personer ble evakuert til en samleplass ved tunnelåpningen på fransk side, og sju ble behandlet for røykskader, ifølge franske myndigheter.

Dystre minner
I 1999 brøt det ut en tunnelbrann i Mont Blanc-tunnelen ikke langt unna. 39 mennesker omkom i brannen, som varte i to dager.

Etter brannen i Mont Blanc-tunnelen ble varslingssystemet i Frejus-tunnelen rustet opp.

Frejus-tunnelen ble åpnet i 1980 og forbinder den franske byen Modane med italienske Bardonecchia. Inne i tunnelen er det tilfluktsrom med 300 meters mellomrom.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.