RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To pågrepet for bortføring på Filippinene


Kjartan Sekkingstad ble bortført i september.
Kjartan Sekkingstad ble bortført i september. Foto: Handout (Reuters)
Sist oppdatert:
To personer er pågrepet for bortføringen av nordmannen Kjartan Sekkingstad og tre andre på Filippinene, opplyser ordføreren i Davao til ABS-CBN News.

Den ene av de to er ifølge ordfører Rodrigo Duterte identifisert som Bandajar Adona, også kjent under aliaset Banon, melder ABS-CBN News.

Opplysningen er ikke bekreftet av verken politiet eller militæret, skriver filippinske medier. Myndighetene skal fortsatt ikke ha mottatt noe krav om løsepenger fra gisseltakerne, og det er uklart hvor de fire bortførte befinner seg.

Adona skal ha blitt gjenkjent fra overvåkingsbildene som ble tatt under bortføringen fra feriestedet Oceanview Resort på den lille øya Samal utenfor Mindanao 21. september.

Kjartan Sekkingstad fra Sotra har bodd i landet i rundt 15 år og var daglig leder for feriestedet. Han ble bortført sammen med to canadiske menn og en kvinne.

Engasjert ordfører

Ordfører Duterte sa til journalister i Davao mandag ettermiddag at han nylig ble informert om pågripelsen i et møte med militære myndigheter, skriver Philippine Daily Inquirer. Duterte har vært involvert i etterforskningen på grunn av sin rolle som leder for regionens såkalte freds- og ordensråd og har tilbudt seg å mekle med gisseltakerne for å få frigitt de fire.

Ordføreren har jevnlig uttalt seg til mediene, mens en spesialgruppe som etterforsker saken, har latt være å komme med opplysninger om sakens utvikling.

Duterte ville mandag ikke si noe mer om saken og påpekte ifølge Davao Breaking News at han ikke har fullmakt til å snakke om etterforskningen.

Mistenker islamister

Duterte mener gisseltakerne er alliert med Abu Sayyaf-gruppen, som er tilknyttet al-Qaida-nettverket, noe politiet ikke har villet bekrefte. Ordføreren har uttalt at det var hele elleve gisseltakere.

Ifølge Duterte ble de fire bortførte observert sammen med gisseltakerne i flere landsbyer langs kysten på øyer i Sulu-regionen forrige uke. Politiet framholder imidlertid at gjerningsmennene fortsatt befinner seg i Øst-Mindanao. (©NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere