*Nettavisen* Nyheter.

To politimenn hogd ned

Foto: Dansk TV 2 (Dansk TV 2)

To danske politimenn ble skadd under angrep fra en mann med sabel.

10.03.09 23:22

De første meldingene gikk ut på at to politimenn hadde blitt skutt under en skuddveksling i Nørrebro i København tirsdag ettermiddag.

Minutter senere viste det seg at tjenestemennene hadde blitt hogd ned av en psykisk syk mann med sabel.

Truffet i hodet
Den ene av politimennene ble truffet av sabelen i hodet skriver danske ekstrabladet.dk.

Dansk TV 2 skriver at den 32 år gamle mannen gikk til angrep med sabel og kniv. Begge politimennene ble hogd i hodet. Da mannen også klarte å ta pistolen fra den ene tjenestemannen, ble han skutt av den andre. Det meldes fra flere danske nettsteder at han nå er død.

Sperret av område
Politiet sperret tirsdag kveld av et større området ved Kronborggade der angrepet skjedde. Mannen skal angivelig ha gått amok da han skjønte at han skulle tvangsinnlegges. De to tjenestemennene hadde rykket ut til stedet for å ta hånd om den ustabile mannen.

- Dette handlet om selvforsvar. Slik jeg har fått forelagt saken, så handlet de etter boken. Nå er det opp til statsadvokaten, sier Københavns politisjef Per Larsen til TV 2 tirsdag kveld.

Dramatikken skjedde samme kveld som borgere, politikere og politi deltar på folkemøte om de mange skuddvekslingene i Nørrebro-området den siste tiden.

Området Nørrebro i København har vært plaget med gjengkrig og mye vold. Nå viser det seg at angrepet på politiet tirsdag kveld ikke er relatert til denne voldsspiralen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag