RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To savnet etter brann i kjemikalietanker

Foto: AP Photo/Gloria Calvi
Redningsmannskaper lette fredag morgen etter to østeuropeiske sjøfolk som er savnet etter en skipseksplosjon i Middelhavet dagen før. Skipet var lastet med det svært brennbare stoffet benzen.

Resten av mannskapet, kapteinen og tolv besetningsmedlemmer, greide å komme seg bort fra skipet etter eksplosjonen i havnebyen Porto Torres på den italienske øya Sardinia. Eksplosjonen lagde et stort hull i skroget på tankeren "Panam Serena".

Den førte også til en voldsom brann og utvikling av tykk røyk, men helsemyndighetene i byen understreket at røyken ikke var giftig. Brannfolk slet natt til fredag med å slukke brannen om bord i det Bahamas-registrerte skipet.

En talsmann for havnemyndighetene i Porto Torres sa at brannen var under kontroll, og at miljøet i området ikke var truet. - Men skipet har slagside, og det er fare for at det skal kantre, tilføyde talsmannen.

Myndighetene opplyste først at "Panam Serena" hadde paraffin til bruk i olje-, gass- og kullutvinning om bord. Senere ble dette rettet til at båten var lastet med benzen, også kalt bensol, som er et effektivt men giftig løsemiddel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere