RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To soldater drept i Libanon

Sist oppdatert:
Opprøret i sør kan ha vært avledingsmanøver.

Se tidligere innslag fra TV 2 Nyhetskanalen!

To soldater fra den libanesiske hæren ble drept natt til mandag i kraftige sammenstøt med den militante gruppen Jund al-Sham, melder AP. Kampene brøt ut søndag i Ain al-Hilweh, den største leiren for palestinske flyktninger i Libanon.

De libanesiske soldatene var stasjonert rett utenfor leiren, og ble beskutt med automatvåpen og granater. Også en sivilist og to medlemmer av den militante gruppen skal ha mistet livet. Tre soldater og to opprørere kom til skade.

Ønsket å avlede
Skytingen i leiren, som ligger ved byen Sidon sør i landet, brøt ut mens den libanesiske hærens oppmerksomhet var rettet mot offensiven nord i landet, mot organisasjonen Fatah al-Islam i leiren Nahr al-Bared. Det spekuleres i at Jund al-Sham forsøkte å gi Fatah al-Islam et pusterom i offensiven mot dem. Minst 113 mennesker har mistet livet i den to uker lange offensiven, og omtrent 25 000 av de 40 000 palestinske flyktningene i leiren er drevet på flukt.

Rolig i sør
Mandag ettermiddag har kampene stilnet i Ain al-Hilweh, mens øyenvitner fortsatt hørte skyting og eksplosjoner utenfor Nahr al-Bared, melder Reuters.

En avtale fra 1969 forbyr libanesiske regjeringssoldater å ta seg inn i de 12 palestinske flyktningeleirene i landet, der det bor til sammen 400 000 flyktninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere