RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To soldater og sju sivile savnet

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
To amerikanske soldater og sju amerikanere som jobbet for okkupasjonsmakten i Irak er savnet.

Det opplyste sjef for de amerikanske styrkene i Irak, Ricardo Sanchez, på en pressekonferanse mandag, melder NTB-AFP-Reuters.

Sanchez sa videre at han er svært skuffet over hvordan enkelte avdelinger av det irakiske politiet og sivilforsvaret har håndtert det irakiske opprøret.

De sju sivile jobber for den amerikanske oljegiganten Halliburton, samme firma som den kidnappede sjåføren Thomas Hamill, jobber for.

Frist på lørdag
Hamills bortførere forlangte overfor australske fjernynsmedarbeidere at amerikanske styrker skulle trekke seg ut av den irakiske byen Fallujah innen lørdag. Ifølge CNN har man ikke hørt mer om hans skjebne siden da.

Talsmann for de amerikanske styrkene, Mark Kimmit, uttalte at en USA-ledet operasjon som tok sikte på å luke ut opprørere i Fallujah fortsatte mandag.

Operasjon i Fallujah
- Vi gjennomfører operasjoner i Fallujah, ikke for å ta de få personene som utførte disse forbrytelsene, men etter personer som nå har tatt til våpen fordi de uavhengig av årsak mener koalisjonen er deres fiende, sa Kimmit ifølge CNN.

Kimmit mente situasjonen i Fallujah var roligere enn den hadde vært, men at den fortsatt var spent.

Flere gisler
Et ukjent antall utenlandske gisler er blitt tatt av ulike grupper i Irak den siste tiden. Ifølge NTB kan det dreie seg om så mange som over 50.

Like før meldingen om de sju amerikanerne, bekreftet tsjekkiske myndigheter at to tsjekkiske ansatte i en av landets statlige TV-stasjoner ble bortført nord for Bagdad første påskedag. De to var på vei til Jordan da de ble tatt til fange.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere