*Nettavisen* Nyheter.

To tatt etter sjokkran

En mann og en kvinne er arrestert i forbindelse med sjokkranet av verdisentralen i Storbritannia. Se ransbildene her.

24.02.06 00:24

En 29 år gammel mann og en 31 år gammel kvinne er pågrepet, melder Sky News torsdag kveld. De to er mistenkt for medvirkning til ran.

Pågripelsen skjedde i Forrest Hill-området sør i London.

Væpnede ranere fikk med seg minst 25 millioner pund (ca 300 millioner norske kroner) da de natt til onsdag tvang seg inn i et pengedepot i Kent i Storbritannia. De kan ha fått med seg så mye som 520 milllioner norske kroner, melder Sky News.

Det er lovet ut en dusør på 24 millioner norske kroner til de som kommer med opplysninger som kan bidra til å finne ranerne og ransutbyttet. Politiet har fått mer enn 400 telefoner fra folk som har opplysninger om ranet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tvang mot direktør
Gjengen slo til allerede klokken 19.30 norsk tid tirsdag, da to medlemmer av ransligaen stanset direktøren for depotet ved å gi seg ut for politibetjenter.

Direktøren trodde ranerne var politifolk, og satte seg inn i kjøretøyet deres, der han ble påsatt håndjern.

To andre ranere, som også ga seg ut for å være politifolk, besøkte direktørens familie, og fortalte hans kone og unge sønn at han hadde vært involvert i en ulykke. Omkring klokken 02 natt til onsdag ble direktøren tatt med til depotet i Vale Road, der minst seks menn, noen av dem bevæpnet, truet og bandt fast de ansatte.

Pengene ble lastet i en lastebil før gjengen la av gårde omkring klokken 03.15.

Klikk på bildet for å forstørre.

Britisk politi mener ranet har blitt planlagt i detalj over lengre tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.