To terrorarrestert i England

Britisk politi har arrestert to menn mistenkt for terrorvirksomhet. Et stort område er også avsperret av frykt for en eksplosjon.

27.11.03 18:35

En 24 år gammel mann ble arrestert i Gloucester og en 39-åring ble arrestert i Manchester i forbindelse med en samkjørt politiaksjon.

Innenriksminister David Bluncett bekrefter i ettermiddag at den pågrepne mistenkes for å stå i ledtog med Osama bin Ladens al-Qaida-nettverk.

- Sikkerhetstjenesten tror at denne mannen har tilknytning til nettverket av al-Qaida-grupper. Vi hadde ikke gått til slike skritt om vi ikke trodde at denne personen utgjorde en svært reell trussel mot vårt lands liv og sikkerhet, sa Bluncett til BBC.

Politiet evakuerte et område rundt et hus i Gloucester etter arrestasjonen, fordi de fryktet at det er eksplosiver på stedet, melder Sky News.

- Han er arrestert under paragraf 41 i terrorismeloven, mistenkt for innblanding i utførelsen, forberedelsen eller anstiftelsen av terrorhandlinger, sier en talskvinne for politiet i Manchester om mannen som ble arrestert der.

Også to andre adresser i England ble gjennomsøkt i aksjonen torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.