RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To terrorarrestert i Russland

(AP/Scanpix)
Russisk politi arresterte tirsdag to personer som er mistenkt for å stå bak bombeterroren mot to fly som styrtet for to uker siden.

De to har vært framstilt for en dommer og er varetektsfengslet, meldte nyhetsbyrået Interfax.

En talsmann for den russiske riksadvokaten bekreftet at to personer er pågrepet og fengslet, men ville ikke ut med navn eller andre detaljer. Han ville bare si at etterforskningen av flystyrtene der minst 89 mennesker mistet livet fortsetter for fullt..

Nyhetsbyrået Itar-Tass navnga en av de arresterte som Armen Arutsjunov og skrev at han kommer fra Krasnodar-regionen i det sørlige Russland. Arutsjunov skal ha blitt pågrepet på Domodedovo-flyplassen utenfor Moskva mandag.

Han skal ha tilstått å ha solgt billetter til to kvinner som er mistenkt for å ha smuglet bomber om bord i de to flyene. Flyene styrtet med få minutters mellomrom sent på kvelden 24. august, det ene ved Tula sør for Moskva og det andre nær Rostov ved elva Don.

Russlands forsvarssjef Vladimir Mikhajlov har sagt at de to kvinnene trolig fikk hjelp fra andre til å smugle sprengstoff om bord i flyene. Kvinnenes eneste oppgave var å utløse sprengladningene, hevder Mikhajlov. (©NTB-AFP-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere