RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

To terrordømt i Danmark

(AP/Scanpix)
To menn i Danmark ble funnet skyldige for å planlegge terrorangrep.

Påtalemyndigheten har lagt ned påstand om tolv års fengselsstraff for de to mennene som ble funnet skyldig i en dansk domstol tirsdag, melder danske BT.

De to 22 år gamle mennene er under Danmarks strengeste terrorparagraf funnet skyldig for å ha fremstilt sprengstoff samt planlagt terrorangrep i Danmark eller utlandet.

De to tiltalte ble pågrepet i en omfattende politiaksjon i september i fjor. Den danske sikkerhetstjenesten PET og dansk politi slo til mot bopelen til en av de tiltalte på Glasvej i København.

Sprengstoff og bombemanualer
Der ble det konfiskert flere håndfaste beviser på at de to var tilknyttet fanatiske islamistiske krefter, skriver Ekstra Bladet.

Det ble gjort funn av sprengstoff, bombemanualer, henrettelsesfilmer, samt sangbøker som omhandlet martyrdøden og hyllesten av terrorangrepene mot USA i 2001. De tiltalte hadde blitt overvåket av politiet i lang tid i forkant av aksjonen.

Åtte personer ble arrestert i aksjonen, men seks av dem ble straks løslatt fordi de ikke hadde noe tilknytning til den planlagte terrorvirksomheten.

Advokaten til de tiltalte mener de to mennene må frifinnes.

- Påtalemyndigheten har ikke bevist at de to unge mennene planla en terrorhandling, eller tid, sted gjennomføring og angrepsmål for et bombeattentat. Derfor skal tvilen komme dem til gode, argumenterte advokaten.

Tre store terrorsaker
Saken er den tredje store terrorsaken i Danmark på relativt kort tid, og den såkalte Glasvej-saken skal ha forbindelse til Glostrup-saken

I oktober 2005 ble 25 personer anholdt i Glostrup, og fire ble varetektsfengslet, siktet for å ha planlagt å begå terrorhandlinger. En av de fire ble dømt til sju års fengsel.

I den såkalte Vollsmose-saken er fire menn tiltalt for å ha skaffet til veie kjemikalier og utstyr for å fremstille sprengstoffet TATP. Operasjonen ble stoppet da politiet aksjonerte og pågrep ni personer i september i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere