Gå til sidens hovedinnhold

To tredeler av de drepte i Istanbul utlendinger

Minst 24 av de 39 drepte i terrorangrepet i Istanbul var utlendinger, melder det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Byrået gir ingen detaljer om hvilke nasjonaliteter det er snakk om. De skriver imidlertid at myndighetene fortsatt jobber med å identifisere fire av dem som ble drept da en ukjent gjerningsmann skjøt rundt seg på nyttårsfesten i den eksklusive nattklubben Reina.

Les også: Leanne (19) blant de drepte i nattklubbskytingen

Saudiarabiske tjenestemenn bekrefter at det er saudiarabere blant de drepte, men ikke hvor mange. Mediene i landet setter tallet til fem.

Flere andre arabiske og enkelte europeiske land melder om drepte borgere, det er snakk om tre jordanere, tre irakere, tre libanesere, to tunisiere, to indere, en israeler, en libyer, en kuwaiter og en belgier.

Myndighetene i Paris melder også om at en fransk-tunisisk kvinne er drept, det dreier seg om en av de to som er meldt døde av det tunisiske utenriksdepartementet.

Ingen meldinger om at nordmenn er rammet

Det er også flere utlendinger blant de 65 sårede. Norsk UD har ikke fått meldinger som tyder på at nordmenn er rammet av terrorangrepet.

Saudiarabiske tjenestemenn bekrefter at det er saudiarabere blant de drepte, men ikke hvor mange. Mediene i landet setter tallet til fem.

Jakter på gjerningsmannen

Tyrkisk politi har satt i gang en omfattende jakt på gjerningsmannen.

Drapsmannen ble filmet idet han avfyrte de første skuddene utenfor nattklubben. En politimann og en sivil kvinne ble skutt og drept ved inngangen, før gjerningsmannen gikk inn og åpnet ild mot gjestene som var samlet til nyttårsfeiring.

Mange av festdeltakerne fikk panikk og kastet seg ut i Bosporosstredet for å komme seg vekk.

Statsminister Binali Yildirim sier gjerningsmannen klarte å komme seg vekk og fortsatt er på frifot.