To uker som gissel i Irak

Foto: (AP/Scanpix)

Fadi Fadel trodde han skulle dø. Etter voldelige avhør i to uker ble kanadieren likevel løslatt av de irakiske opprørerne.

Fadel (33) ble løslatt 16. april etter to uker som gissel hos en irakisk gruppe. I et intervju med CNN forteller han om sine opplevelser i fangenskap.

- I løpet av de første 48 timene var det et mareritt. Det var flere ganger jeg trodde jeg skulle dø, forteller den syriskfødte kanadieren.

- Jeg stolte på Gud og ba mye, sier Fadel.

Han jobber for Den internasjonale redningskomiteen (IRC) som på oppdrag fra UNICEF skaffer humanitær hjelp til barn og ungdommer i Sør-Irak.

Spioner
Første uken i april ble han kidnappet av en gruppe som kaller seg selv Ansar al-Din og ført til Najaf, hvor han møtte et annet gissel, Nabil Razzouk, en kristen palestiner fra Øst-Jerusalem. Razzouk (30) ble sluppet fri torsdag.

Gisseltakerne trodde opprinnelige at de begge var spioner fra Israels sikkerhetstjeneste Mossad. I opptak vist på iransk TV forteller en maskert mann fra Ansar al-Din at gruppen har tatt «fanger fra okkupasjonsstyrkene».

Brent
Fadel forteller til CNN at han var i ferd med å gå til sengs da huset hans ble stormet av væpnede menn, og han ble bundet og fikk bind foran øynene. I dagene etter kidnappingen ble Fadel slått og brent med sigaretter.

- De ville ha meg til å tilstå at jeg var en israelsk spion, og at jeg samarbeidet med okkupasjonsstyrkene. Jeg prøvde å fortelle at jeg var hjelpearbeider som var der for å hjelpe barna, sier Fadel.

Tilsto
Gisseltakerne plasserte ham foran et kamera der han til slutt tilsto at han jobbet for Israel, men bare fordi to geværer var rettet mot ham.

Til tross for opplevelsen forteller Fadel at han vil tilbake til Irak, når situasjonen blir litt tryggere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag